Hvad Er Et Golf Handicap?

20. November 2020 • Golf
Billede: Pixabay

Et golf handicap er et system, der gør, at to spillere kan spille på lige fod, selvom de har vidt forskellige niveauer. Handicapsystemet viser nemlig, hvor mange ekstra slag en spiller må forvente at bruge udover banens par.

Golf handicap blev indført i 1911, hvor det første handicapsystem i golf blev indført i England. Mens Dansk Golf Union først blev stiftet i 1931, så blev Danmarks ældste golfklub, Kjøbenhavns Golf Klub, stiftet allerede i 1898, altså førhandicapsystemet blev indført.

Nyt handicapsystem i 2021

I 2021 indføres der et nyt golf handicapsystem. Handicapsystemet er verdensomspændende, så det træder også i kraft i Danmark i 2021.

Det nye handicapsystem bliver bygget ud fra et gennemsnit af den enkelte golfspillers seneste scores, så det løbende reguleres og dermed bliver mere retvisende for den enkelte golfspillers evner.

Ens handicap kunne via det gamle system følge den enkelte spiller i lang tid. Det gør det nye handicapsystem op med.

Når dit handicap skal gøres op fremover, bliver det ud fra et gennemsnit af de otte bedste ud af de seneste 20 handicapresultater. 

Hvis du skal være medlem af en dansk golfklub under DGU, så skal du have et DGU-kort. For at du kan få dette certifikat, skal du have et handicap på højst 72. Det betyder, at du har fire slag ekstra for hvert hul på banen.

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med avXperten. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis 5G router eller utallige andre gode varer. Derfor er dette indlæg ikke upartisk.

Hvad er en markør i golf?

27. March 2023 • Golf
Billede: Pixabay, jette55
Læs Resten

Hvad er en Tee i golf?

01. June 2021 • Golf
Billede: Pixabay, markusspiske
Læs Resten

Hvad koster det at gå til golf? Se prisen

03. May 2021 • Golf
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår blev golf opfundet?

22. March 2021 • Golf
Billede: Pixabay, bedrck
Læs Resten

Hvem opfandt golf?

01. March 2021 • Golf
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvad er en Green i golf?

23. February 2021 • Golf
Billede: Pixabay, JanBaby
Læs Resten

Verdens rigeste golfspiller

01. December 2020 • Golf
Billede: Pexels
Læs Resten