Hvad Rimer På Golf

22. November 2020 • Golf
Billede: Tilla Rebsdorf

Krolf er også for ambitiøse sportsfolk

Halvt kroket - halvt golf - helt sjovt. Sådan brander krolfklubberne og Dansk Krolf Union denne sport, der for alvor har fået tag i den modne befolkning, i 60+-erne

En kølle, en kugle og en klippet plæne med huller. Det er den korte version af, hvad der skal til, for at spille krolf. Der er dog så meget mere at fortælle om krolf-spillet, der blev opfundet - sådan skriver krolfunionen selv på deres hjemmeside - en gang midt i 70-erne. Herefter voksede interessen støt og roligt, og i dag afvikles der store stævner, Danmarksmesterskab, VM og flere internationale stævner. 

For virkelig at få noget ud af denne hyggelig sportsgren, der vrimler med ambitiøse spillere, vil jeg bestemt foreslå, at du melder dig ind i en krolfklub. Søg på nettet, og du vil se, at de popper op over alt i regionerne. Nogle har endda ventelister for at komme med i klubben, men alle har de udstyr - altså køller og kugler - veltrimmede baner med spidsfindige forhindringer, spille- og scorekort og regler for opstilling af hold, så du kan prøve det af, inden du melder dig ind og køber dit eget udstyr. Selvfølgelig kan du grave huller i din egen græsplæne, lægge en bane med nummererede huller, printe reglerne ud og så tage et spil, men at spille i en klub er nu langt sjovere.

God slag-teknik

I krolf er det vigtigt at have slagteknikken i orden. Første prioritet er et godt øje, der kan læse banens forhindringer og vurdere afstanden fra startsted til hullet. Det er heller ikke ligegyldigt, hvor du rammer kuglen, og så skal der en rolig hånd til, så du ikke lander ude i rabatten eller det der er værre. Kort sagt: slag skal trænes løbende, hvis du vil blive god. Små forsigtige dask med køllen er heller ikke sagen. Der skal være et godt punsch, ellers kommer spilleren uhjælpeligt bagud.  Det gælder nemlig om at have så få slag som muligt, når man går en bane, og det er helt sikkert, at her ønsker ingen at blive topscorer. Et "hole-in-one" er ikke umuligt, men de fleste spillere skal bruge to eller flere slag, for at få kuglen i hul.  

Mere end konkurrence

En krolfbane har 12 huller, og byder på konkurrencer, på masser af frisk luft, motion og mødet med mennesker, du måske ellers ikke ville møde. Som allerede nævnt i starten, er krolf mest en sport for 60+-erne, men tag ikke fejl. Der er også unge spillere, der svinger køllen, og har det sjovt i denne brogede folk af spillere i en krolfklub. 

Dette tekstindlæg er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du, udover mange andre ting, finde Smykker. Derfor er dette tekstindlæg ikke upartisk.

Hvad er en markør i golf?

27. March 2023 • Golf
Billede: Pixabay, jette55
Læs Resten

Hvad er en Tee i golf?

01. June 2021 • Golf
Billede: Pixabay, markusspiske
Læs Resten

Hvad koster det at gå til golf? Se prisen

03. May 2021 • Golf
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår blev golf opfundet?

22. March 2021 • Golf
Billede: Pixabay, bedrck
Læs Resten

Hvem opfandt golf?

01. March 2021 • Golf
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvad er en Green i golf?

23. February 2021 • Golf
Billede: Pixabay, JanBaby
Læs Resten

Verdens rigeste golfspiller

01. December 2020 • Golf
Billede: Pexels
Læs Resten